Är hotellmat bra eller inte?

Det är inte speciellt svårt att hitta ett trevligt steakhouse i Stockholm som dessutom har bra mat och vettiga priser. Det fullkomligt kryllar ju av dem. Antalet restauranger i huvudstaden bara växer och växer, och ingen vet nog egentligen hur många som det faktiskt finns. Det är i alla fall betydligt många fler än vad de flesta kan tro. Så det är alltså inget problem att få tag på riktigt bra mat om man vill gå ut och äta på restaurang.

Men när man bor på hotell är det inte alltid lika bra mat. Hotellens restauranger håller många gånger en något lägre nivå än vad de flesta restauranger gör. Därför kan det i många fall vara en bra idé att välja att inte äta på hotellet, utan istället söka upp något annat ställe som då förhoppningsvis är bättre. Men detta gäller ju självklart endast generellt, så visst finns det hotellrestauranger så håller minst lika hög nivå som topprestaurangerna. Den riktigt bra hotellmaten kan man i de flesta fall finna på de lite mer lyxiga och exklusiva hotellen. Där satsar de mer på kvalitet och hög standard än på låga priser, vilket är bra för upplevelsen men mindre bra för plånboken.

Laga egen mat

För den som gillar att laga mat så kan det vara ett smart val att bo på ställen där det finns självhushåll så att möjlighet till egen matlagning ges. Att laga maten själv är ett ypperligt sätt att spara pengar på sin semester, och gillar man att laga mat så är man troligtvis också bra på det vilket gör att maten ofta blir minst lika god som på restaurang. Dock så kan det ju vara svårare att få till lika perfekta uppläggningar, men det kanske ändå inte är så hemskt viktigt. Det är ju trots allt ändå smaken som räknas, även fast man brukar säga att vi också äter med ögonen. Så den gyllene medelvägen kanske är allra bäst; att äta vissa måltider på restaurang och laga vissa själv?