Burj Al Arab

Vill du ankomma till ett ställe med absolut vördnad och bo individuellt inspirerat då finns det nog inte mycket som kan konkurrera med Burj Al Arab i Dubai.

I sin relativt korta period på Dubais kustlinje har detta legendariska och symboliska hotellet uppmärksammats internationellt och fått en massa vördnad. Den har redan sett till att bli den plats som en av de mest fotograferade strukturerna i världen och konsekvent röstat till världens mest lyxiga hotell. För att likna ett böljande segel svävar Burj Al Arab till en höjd av 321 meter och dominerar Dubais stadssilhuett. Upplyst på natten med koreograferad belysning som representerar vatten och eld vilket gör Burj Al Arab till något helt enkelt individuellt, inspirerad och imponerande.Burj al arab i Dubai

Detta svithotell som är ett lyxhotell i Dubai speglar det allra finaste som världen har att erbjuda. Med en diskret incheckning i sviten, privat reception på varje våning och en brigad av professionella butlers kan du vara säker på den ultimata personliga servicen under hela din vistelse. Uppgradera din upplevelse på Burj Al Arab med Rolls Royce om du så önskar.

Det finns många härliga restauranger på detta lyxhotell och här listar vi några av dom:

  • Al Mahara – hotellets prisbelönta restaurang har som signatur skaldjur som är tillgängliga genom en tre minuters virtuell ubåtsresa. Ett underbart ovalt akvarium är synligt i hela restaurangen och 2 privata matsalar för privata tillställningar finns tillgängliga utan extra kostnad.
  • Al Muntaha – betyder “den ultimata” eller “den högsta” och på 200 meter över Persiska viken serverar denna medelhavsmat och oöverträffad utsikt över The Palm Jumeirah och The World öarna.
  • Al Iwan – här hittar du den finaste arabiska gästfriheten med inredning av dramatisk guld, röd och svart.
  • Majlis al Bahar – en avslappnad utomhusrestaurang som serverar specialiteter från Medelhavet med spektakulär utsikt över bukten och Burj Al Arab.
  • Sahn Eddar – vid basen av världens högsta atrium och erbjuder denna pärla lätt fin mat och afternoon tea.
  • Skyview Bar – ligger intill Al Muntaha, en underbar plats för före och efter middag drycker med utsikt över The World öarna, The Palm Jumeirah, och Jumeirah Beach strandlinje.
  • Bab Al Yam – café restaurang med en avkopplande atmosfär och fantastisk utsikt över Persiska viken.