De hetaste och lyxigaste hotelltrenderna

Förra sommaren kom en stark trend där man såg att försäljningen av lyxhotell ökat med 50 procent jämfört med förra sommaren. Exempelvis kunde Fritidsresor se att de fyrstjärniga och de femstjärniga hotellen numera står för omkring 65 procent av svenskarnas bokningar. Det är framförallt inom chartern man märker av den heta lyxtrenden, i och med att prissteget från mellanklass till lyxklass där är relativt litet.

Hotellen hänger på de nya hotelltrenderna

Apropå hotelltrender så märker man också tydligt att det blir allt viktigare för världens hotell att försöka hävda sig i den hårda konkurrensen. Därför försöker hotellen att satsa än mer på att ge sina gäster ett bra boende med god service. Men de har också blivit allt snabbare på att hänga på nya trender och försöka sticka ut från mängden. Att erbjuda trådlöst bredband till hotellgästerna är exempelvis något som allt fler hotell ser till att göra. Många gäster vill kunna använda mobil eller dator för att kolla mejl, leta restauranger, titta på kartor och så vidare. För att sticka ut extra mycket är det en del hotell som också erbjuder gratis uppkoppling. Samtidigt kan man också se en annan trend, nämligen att hotellen, precis som lågprisflygen, använder sig av extra avgifter. De kanske tar extra betalt för internet, tv, badkar, gym, parkering, el, varmvatten och luftkonditionering. Allt för att kunna erbjuda ett så lågt pris som möjligt till kunderna så att de lockar till sig fler gäster. Att läsa det finstilta är därför en bra rekommendation när man ska boka hotell.

Lyxiga sängar och egen cabana

Något som allt fler hotell har satsat på den senaste tiden är sköna sängar och exklusiva sängkläder från kända märken som till exempel Hästens och ett av dessa hotell kan du läsa om här. hotellsängMiljonbelopp har lagts ner under de senaste åren för att köpa in lyxiga, jättebekväma sängar och dyra sängkläder av finaste linne. Barnfria charterhotell är en ny trend som motpool till alla de hotell som anpassades till barnfamiljer under 1990-talet. Samtidigt är det många hotell som har börjat satsa på att försöka få den bortglömda gruppen tonåringar att trivas som gäster, med exempelvis aktiviteter och tevespel på rummet. Sist men inte minst så hittar man också en trend där hotellen erbjuder eget rum vid poolen. Allt fler hotellgäster tröttnar nämligen på att trängas med andra gäster vid poolen. Hotell där rummen ligger i direkt anslutning till poolen blir därför allt vanligare. Men på större hotell har det också blivit allt mer vanligt att de erbjuder små cabanas invid poolen som gästerna kan hyra och en del cabanas är riktigt lyxiga med ljudanläggning, bar och storbildsskärm.

Koncepthotellen är här för att stanna

Att nischa sig är något som dagens hotell gärna gör. Antalet koncepthotell ökar. Förr i tiden sa man ofta att hotellet spelar ingen roll, det är ju solen/badet/utflykterna/upplevelserna på resmålet som är det viktiga. Men idag är boendet mycket mer centralt och man vill ha kvalitet. Gärna lite lyx också. Det verkar inte finnas någon gräns för hur många inriktningar det finns att välja på bland koncepthotellen, eller vad sägs om spahotell, romantiskt hotell, sporthotell, lyxhotell, barnfamiljshotell, barnfritt hotell, safarihotell och så vidare i all oändlighet.