Hotell Can Cera

Hotell Can Cera – som hämtat ur en saga

Tycker du om vackra gamla byggnader med massor av välbevarad skönhet och mystik från svunna århundraden? Då lär Can Cera inte gör dig besviken. Detta är en av de Palmas allra äldsta byggnader, med anor från 1232 då Jaume I erövrade ön, i sällskap av aragoniska och katalanska trupper.

När man stiger in i hotell Can Cera så möts man av rymliga lokaler med högt i tak och generösa proportioner. Ornamenten är många, balkongerna romantiska och alla detaljer får en att känna sig som i ett palats av en helt annan tid.

Centralt men ändå rymligt

Can Cera ligger i hjärtat av den gamla staden i Palma, alldeles intill katedralen. Genom åren har omfattande förändringar, i form av tillägg och förbättringar, genomförts varav de mest omfattande skedde under 1700-talet. Italienska renässansarkitekter gav den redan mycket flotta byggnaden än mer stram och exklusiv karaktär.hotell palma

Det finns bara 12 rum på detta grandiosa hotell i Palma, och sju av dem är sviter. Alla är rymliga, ljusa, rogivande och väldigt bekväma. Standarden är densamma i alla rum, även om elementen varierar. Stora mallorkanska sängar är ett stående inslag, och alla har de madrasser av högsta kvalitet. Badrummen är stora och moderna och bjuder på bekvämligheter som hårtork, förstoringsspegel, badrock, tofflor och toalettprodukter.

Gemensamma utrymmen

Can Cera bjuder alla gäster att utnyttja de gemensamma utrymmena som inkluderar ett flott mötesrum, Salón Rojo och Salón Dorado – som är eleganta salonger med palatsinredning, ett bibliotek, ett TV-rum och en takterass med fantastisk utsikt över Palmas gamla stad.

Blir man hungrig kan man besöka Can Ceras underbara Gastro Bar, och för avslappnande terapier som finsk bastu, ångbastu, Jacuzzi, massage och privata yogalektioner finns hotellets SPA till förfogande från klockan 08:00-22:00.