Lockande med exklusiva hotell i Stockholm

I stora städer som Stockholm byggs ofta en rad olika hotell. Just i Stockholm finns ett par hotell som håller hög klass och satsar på atmosfär och miljö för sina besökare. Idag räcker det inte med att ha en god service och bra sängar. För att sticka ut i branschen måste det till något extra. Detta har femstjärniga Grand Hotel i Stockholm satsat på.

Grand Hotel har varit hem för kändisar och hålet storslagna evenemang. Hotellet startades upp 1874 av Regis Cadier. Detta var det första svenska hotell som kunde mäta sig med andra stora hotell i Europa. Regis hyste en speciell omsorg till hotellet och gästerna. Detta är en anda som fortfarande lever kvar inom hotellets väggar. 1901 hölls den första nobelfesten här. Både nobelpristagare och kungligheter har vistats på hotellet som ligger mitt emot Stockholms slott. Hotellet har renoverats och byggts till i omgångar. 1909 invigdes en ny del, Grand Hotel Royal. Ett par år senare blev hotellet ett populärt inneställe för jazzmusiken. Nu var det frack eller smoking som gällde på dansgolvet. Även att många celebriteter har bott på hotellet så har alla möjlighet att boka ett rum där. Hit kommer livsnjutare som vill unna sig bekvämlighet och klassisk design. Hotellets goda rykte verkar inte ha något slut.

Unik design och armatur

Hotellet är inrett enligt en viss stil och man har tagit fasta på att designen ska hålla en viss klass. Här finns exklusiva möbler och belysningen tillför en behaglig känsla. Belysningen är ett av de viktigaste elementen när det kommer till trivsel och komfort. Även för den som är mån om sin inredning i hemmet bör man beakta ljust ljuset. Vare sig man själv tar hjälp av en inredare eller om man inreder efter eget tycke och smak så bör man tänka till lite extra när det kommer till belysningen. Många tillsynes unika och exklusiva lampor finns online och i välsorterade ljusbutiker i trendigare områden. Nyckeln till en bra belysning är tid och engagemang.

Kreativiteten är också viktig. Ett bra råd är att inte köpa bara en lampa utan flera. Prova ett antal olika och ta hjälp av kunnig personal eller kundtjänst för råd. Det kan också vara bra att titta över sin belysning emellanåt. Kanske har man möblerat om i ett rum eller så har behoven förändrats och då behöver man även tänka över belysningen. En bra armatur ska innehålla både skönhet och funktion. Lamporna ska vara fina att se på även när de inte är tända. Varför inte testa att sätta lampor längs golvet. Det ger en exklusiv känsla och fungerar som ett bra ledljus. Det kan räcka med att fälla in vanliga hallogenlampor utmed golvet eller någon decimeter upp. När det kommer till taklampor är det bra om man kan koppla till en dimmer. Då finns en bra möjlighet att förändra ljuset under dygnets alla timmar. Vilken lampa du än väljer är det viktigaste att den passar in just i ditt hem och att den hjälper till att lyfta känslan du önskar.