Världens mest lyxiga hotell

Världens mest lyxiga hotell

Tycker du att vanliga hotellrum är lite små och inte tillräckligt lyxiga? Åk till Dubai där världens lyxigaste hotell finns. I alla fall enligt Aftonbladet.

Här finns nämligen hotellet där det minsta rummet är lika stort som en normalstor villa i Sverige. Den som inte vill ha de allra största rummen och bokar det minsta får nöja sig med 170kvadratmeter. Då är även priset lägst gällande hotellens rum. En natt kostar ca 10.000kr. Sen blir det bara större och dyrare.

Hotellet heter Burj Al Arab och ligger på en konstgjord ö utanför fastlandet. Det är inte ens möjligt att komma till ön utan att man förhandsbokat något rum. Bron till ön ägs av hotellet och det är här som hotellområdet börjar. Att försöka boka ett rum spontant är uteslutet då de enbart tar emot bokade gäster.

Det går däremot att besöka hotellet och se dess lyx på nära håll även om man inte har råd att bo där. För 400kr får man komma till foajén och sedan även besöka baren. Självklart får man även testa den lyxiga baren eftersom det ingår dricka för 400kr för dessa gäster. Vill man sedan köpa mer dryck får man betala rejält. För fyra cl vodka Martini får man vara beredd att betala ca 200kr.

Den som besöker foajén bör även vända blickarna uppåt. Det är minst sagt högt i tak. Hela 180 meter för att vara exakt. En del av foajén har inte något innertak utan det är öppet till toppen av huset.

Vad allt kostar att bygga? Se dagens guldpris här och tänk sedan att det är hela 2000 kvadratmeter av väggarna som är täckta av guld. Det är ett hotell som kostat miljoner och åter miljoner att bygga upp. Men med tanke på att gästerna har råd att betala får de även in miljoner och åter miljoner. De allra flesta har däremot bara råd att besöka foajén. Men för 400kr är det värt att få se lyx i sin ädlaste form.